Op zoek naar succesvolle veranderingspraktijken kan men veel leren van zij die succesvol waren … en zij die hebben gefaald. U wilt er zeker van zijn dat u niets mist van de beste werkwijzen en dat u ook cruciale fouten wilt vermijden. Dit artikel geeft je stof tot nadenken op weg naar succesvolle verandering.

 

Feiten en data… alleen

In je voorafgaande analyse van je veranderplannen is er geen ruimte voor emoties. Ban ze even uit je hoofd en kijk naar de zuivere feiten. Gebruik gegevens die beschikbaar zijn, en niet alleen de gegevens die bij uw ideeën passen. Vraag mensen die buiten uw bedrijf staan ​​naar trends en gegevens en gebruik deze voor jouw veranderbeslissingen. Zoveel mensen werden misleid door hun eigen “wishful thinking”. Zorg ervoor dat jij niet door jezelf wordt misleid. 

 

Impact is waar het om gaat

Je wil je bedrijf veranderen? denk dan eerst na over de impact die je wil genereren. hoe zit het met belanghebbenden? Werknemers, klanten? Hoe zullen ze de gevolgen ervaren van wat je van plan bent? Soms krijgen we het gevoel dat het enige dat belangrijk lijkt in een veranderingsproces, de bonus van de manager is. Als dat zo is, kun je de hele zaak gewoon vergeten. De verandering blijft niet hangen. Wij gaan voor echte, serieuze impact. Zo niet, dan hebben we in de keuken van verandering maar weinig te zoeken!

 

Capaciteit boven uitvoering

 Ja inderdaad, je zoekt mensen die jouw plannen zullen uitvoeren. en misschien heb je al een uitrolplan. Werk echter eerst aan het structurele verandervermogen in uw organisatie. Bedenk hoe atleten zich voorbereiden op een grote race of wedstrijd. Voordat ze aan de race beginnen, moeten ze hun capaciteiten opbouwen. Jij moet net zo goed met jouw organisatie eerst bekwaamheid opbouwen. 

 

Planning, herplanning, herplanning…

Het hebben van een uitvoeringsplan is essentieel. Voor sommige bedrijven is dit al een grote stap: de activiteitenval vermijden en een gedegen draaiboek maken voor verandering. Nadat het draaiboek is gemaakt, is het werk nog niet voorbij. Het is net begonnen! Iteratieve planning is essentieel in een veranderingsproces: geen enkel draaiboek kan vanaf het begin een veranderingsproces definiëren. Er zullen zich nieuwe feiten en situaties voordoen die jou zullen dwingen jouw plannen steeds opnieuw te herzien.

 

Dit zijn slechts vier “best practices” die ervoor zorgen dat je kan schitteren met jouw veranderingsinspanningen. Wil je meer weten over andere factoren voor succesvolle verandering? Neem contact op voor een gratis gesprek over jouw veranderingsplannen en -processen. Het kan een enorm verschil maken voor toekomstig succes.