Het voorjaar 2020 zal voor altijd de geschiedenisboeken halen. Het was een bewogen, maar ook bijzonder interessante tijd. We wisselden schrik, verdringing, verveling, onmacht en zoveel andere emoties af. Elke dag is meteen een nieuwe uitdaging geworden, nu de economie plots stil ligt en maar met moeite terug herneemt. Wie had durven denken dat een voorval ver van ons in China, de wereld en vooral “onze” persoonlijke wereld op zijn kop zou zetten? Wie had de impact ervan kunnen inschatten?

Panta Rhei

En toch… veranderingen gebeuren dagelijks. Kleine signalen worden plots groter en sommigen zien of voelen die eerder dan anderen. De Wuhan story is ook de story of our life and our business. Voortdurend moeten we onze omgeving screenen en evalueren. en de winnaars zijn zij die tijdig signalen op de juiste manier weten te vatten en snel en alert reageren of zelfs anticiperen.

De Griekse filosoof Heracleitos had het al helemaal gevat in zijn “panta rhei” principe. Letterlijk betekent het “alles stroomt”, naar het beeld van water in een rivier. Alles is voortdurend in beweging en wij maken daar deel van uit. Verandering gebeurt dus gewoon, ongeacht hoe we er ons bij voelen.

Jouw en mijn business gaan er de volgende jaren helemaal anders uitzien; sommige dingen hadden we al van ver kunnen zien aankomen. Maar andere zijn een complete verrassing. En toegegeven: ik heb me ook laten verrassen voor sommige dingen, maar het is verbluffend om te zien wat je in 2 maanden lockdown allemaal niet geregeld krijgt als de druk er maar is.

Scan je eigen omgeving proactief op verandering

De effecten van de crisis kunnen ook voor jouw business een nieuwe dynamiek en opportuniteiten creƫren. Hoe snel pik jij veranderingen op? Hoe vlug ga jij over tot actie? Welke kansen zal jij aangrijpen om je business nieuwe vorm te geven?

Voel je de behoefte om hierover te praten met een professionele change coach? Dan helpen we je graag….vanop afstand met onze e-coaching.